Meistä

Nopeasti tuli tilanne, kun yhden naisen kalenteri ei riittänyt täyttämään saapuvaa kysyntää. Mahdottoman positiivinen ongelma!<3 Tästä johtuen Vauvahoiva vastaa kysyntään kolmen vauva-alan ammattilaisen vahvuudella Uudellamaalla sekä Kajaanissa. Kohdennettu asiakasryhmä mahdollistaa kohdennetun osaamisemme, joten omaamme koulutuksen,

taidon ja ennen kaikkea tahtotilan tarjota vauvoille vain ja ainoastaan parasta. Tiedämme vauvoista paljon, mutta tiedämme vanhemman tietävän aina parhaiten, mitä oma vauva tarvitsee. 

Tervetuloa tutustumaan meihin! 

Moikka! <3
Mä olen Erika.
-Kajaani/Helsinki-

 Olen nainen Vauvahoivan takana. <3

Pohjakoulutukseltani olen sosionomi ja varhaiskasvatuksen opettaja. Ensimmäiset vuodet urastani olen työskennellyt päiväkodissa varhaiskasvatuksen aloittavien taaperoiden parissa. Uusi taitekohta on jännittävä niin lapselle kuin vanhemmallekkin,- siinä jos jossain turvan ja varmuuden tarve nostavat päätään.

Olen toiminut Keski-Suomen Ensi- ja Turvakodilla vauvanhoitajana sekä työskennellyt Helsingin Kaupungilla sosiaaliohjaajana tarjoten vauva- ja taaperoperheille matalan kynnyksen palveluita. 

Tähtäimessäni on aina ollut vauvaperheiden parissa työskentely. Konkreettisen askeleen tähän suuntaan aikanaan otin, kun lähdin opiskelemaan vuonna 2019 Helsingin Metropoliassa Kiikku- vauvaperhetyöntekijäksi. Olen lisäksi WHO:n hyväksymä imetysohjaaja.  Olen valmistunut  vuonna 2021 Vauvahyvinvoinnin ammattilaiseksi Vauva-akatemiasta, mikä antaa minulle laajan työkalupakin auttaa yhä paremmin perheitä muun muassa koliikin, rekfluksin, imetyksen sekä masuvaivojen kanssa vyöhyketerapeuttisin vauvahieronnan ottein. Vauvahierontaosaamistani olen täydentänyt myös Baby Balance - koulutuksen muodossa.  Lasten ja vauvojen ensiaputaitoni olen myös päivittänyt marraskuussa 2021. Hoiva syntymän ympärillä kiehtoo minua valtavasti, minkä vuoksi olen valmistunut tammikuussa 2023 postpartum doulaksi. 


Nyt Vauvahoivan kautta toteutan suurinta unelmaani:
Tukea ja hoivata ihmiselämän starttiviivoilla. 
Siellä, missä kaikki tärkein tapahtuu.


- Erika

Heippa kaikille, olen Jenni <3
- Uusimaa -


Ammatiltani olen kätilö- sairaanhoitaja. Valmistuttuani kätilöksi työskentelin noin kymmenen vuoden ajan Naistenklinikalla synnyttäneiden osastolla. Minulla on vuosien kokemus imetysohjauksesta sekä erilaisista vauvojen imetys- ja unihaasteista. On ollut kunnia olla mukana tukemassa ja ohjaamassa uunituoreita vanhempia, kun he ottavat ensiaskeleita vanhemmuuden polulla.


Olen onnellinen siitä, että saan olla mukana luomassa lempeää ja joustavaa vauvaperhearkea.  Hyvinvoinnin lisääminen ja toimiva arki tarkoittavat erilaisia asioita eri perheille. Se voi tarkoittaa esimerkiksi työelämän sujuvaa ja pehmeää yhdistämistä vauva-arkeen, lepoa, laatuaikaa puolison tai ystävien kanssa. Haluan auttaa perheitä voimaan paremmin, jotta he jaksaisivat tehdä heille tärkeitä asioita.

Minua on aina vetänyt puoleensa erilaiset kehoterapiahoidot, minkä vuoksi kävin jo opiskeluaikana vauvahierontakurssin, jossa sain oppia koliikkioireisen vauvan hoitamista vyöhyketerapeuttisin menetelmin. Halusin syventää vyöhyketerapia osaamistani ja keväällä 2021 lähdin opiskelemaan tunnevyöhyketerapeutiksi. Olen valmistunut maaliskuussa gua sha -terapeutiksi. Kevään aikana syvennän osaamistani mm. vauvahieronnan sekä ensiaputaitojen osalta.


Mikään ei ole niin ihanaa kuin pieni vauva.
Lempeällä läsnäololla ja hoivalla luodaan vankka pohja ja turva tulevaan.
Jokainen kosketus ja ajatus on merkittävä.


"Mitä vain teetkin, tee se lempeydellä" 

-Jenni

Moikka muruset!
Maaria täällä.
-Uusimaa-

Myös minä olen pohjakoulutukseltani sosionomi. Tunsin jo opintojen aikana vauvaperhetyön vetävän minua voimakkaasti puoleensa ja hakeuduin heti töihin vauvanhoitajaksi Helsingin Ensikodille, Ensi- ja turvakotienliitolle sekä lastenhoitajaksi Väestöliitolle.

Valmistuttuani työskentelin yli kuuden vuoden ajan Espoon kaupungilla perheiden parissa, kohdaten paljon vauvaperheitä. Pohdimme yhdessä vauvojen tarpeita ja kuinka vastata niihin vanhempien omat voimavarat huomioiden. Sosiaaliohjaajana tehtäviini kuuluivat elämäntilanteen kartoitus ja palveluiden järjestäminen. Perhekuntoutuksen ohjaajana taas pääsin konkreettisesti elämään arkea perheiden kanssa ja tarjoamaan ympärivuorokautisesti tukea niin vauvan lähestyvään syntymään kuin eri-ikäisten lasten kehitysvaiheisiin. Ihmetyksen aiheina saattoivat olla esimerkiksi unipulmat, ruokailut tai vaikka vauvan ensimmäisen kylvetyksen herättämä jännitys. Lisäksi sain järjestää perhetukikeskuksen viikoittain kokoontuvaa vauvaryhmää musiikin, kädentaitojen ja yhteisten keskustelujen merkeissä.

 Sensitiivisyys ja ajan antaminen ovat keinojani oppia kunkin vauvan omaa kieltä. Kuinka paljon he kertovatkaan äänellään, kehollaan ja katseellaan! Olen opiskellut mm. vuorovaikutuksen havainnoinnin (MIM) ja Dialektiseen käyttäytymisterapiaan pohjautuvia tunnesäätelyn menetelmiä. Helmikuussa 2020 valmistuin vyöhyketerapeuttiseksi vauvahierojaksi ja halusin syventää osaamistani aloittamalla syksyllä 2021 tunnevyöhyketerapeutin opinnot Kairon Instituutissa. Vauvan kehon käsittelyn osalta olen täydentänyt osaamistani Baby Balance - koulutuksella 02/2023. Olen myös WHO:n hyväksymä imetysohjaaja. Vauvojen ensiaputaitoni olen myös päivittänyt marraskuussa 2021. 

Minulle vauvojen ja perheiden kanssa toimiminen on pysähtymistä, läsnäoloa sekä yhteistyötä, pilke silmäkulmassa. On suuri kunnia tulla kutsutuksi mukaan Vauvahoivan osaajien joukkoon ja osaksi vauva-arjen alkutaivalta! 

Kohtaamisiamme lempeydellä ja lämpimin ajatuksin odottaen,

- Maaria