Meistä

Nopeasti tuli tilanne, kun yhden naisen kalenteri ei riittänyt täyttämään saapuvaa kysyntää. Mahdottoman positiivinen ongelma!<3 Tästä johtuen Vauvahoiva vastaa kysyntään neljän vauva-alan ammattilaisen vahvuudella Uudellamaalla, Pirkanmaalla sekä Kajaanissa. Kohdennettu asiakasryhmä mahdollistaa kohdennetun osaamisemme, joten omaamme koulutuksen,

taidon ja ennen kaikkea tahtotilan tarjota vauvoille vain ja ainoastaan parasta.

Tervetuloa tutustumaan meihin! 

Moikka! <3
Mä olen Erika.
-Kajaani/Helsinki-

 Olen nainen Vauvahoivan takana. <3

Pohjakoulutukseltani olen sosionomi ja varhaiskasvatuksen opettaja. Suuren osan urastani olen työskennellyt päiväkodissa varhaiskasvatuksen aloittavien taaperoiden parissa. Uusi taitekohta on jännittävä niin lapselle kuin vanhemmallekkin,- siinä jos jossain turvan ja varmuuden tarve nostavat päätään. 

Olen toiminut Keski-Suomen Ensi- ja Turvakodilla vauvanhoitajana sekä työskennellyt Helsingin Kaupungilla sosiaaliohjaajana tarjoten vauva- ja taaperoperheille matalan kynnyksen palveluita. 

Tähtäimessäni on aina ollut vauvaperheiden parissa työskentely. Konkreettisen askeleen tähän suuntaan aikanaan otin, kun lähdin opiskelemaan Helsingin Metropoliassa Kiikku- vauvaperhetyöntekijäksi. Olen lisäksi WHO:n hyväksymä imetysohjaaja.  Olen valmistunut  vuonna 2021 Vauvahyvinvoinnin ammattilaiseksi Vauva-akatemiasta, mikä antaa minulle laajan työkalupakin auttaa yhä paremmin perheitä muun muassa koliikin, rekfluksin, imetyksen sekä masuvaivojen kanssa vyöhyketerapeuttisin vauvahieronnan ottein. Lasten ja vauvojen ensiaputaitoni olen myös päivittänyt marraskuussa 2021.


Maaliskuussa 2022 olen aloittanut matkan kohti Postpartum doula - sertifikaattia. 


Nyt Vauvahoivan kautta toteutan suurinta unelmaani:
Tukea ja hoivata ihmiselämän starttiviivoilla. 
Siellä, missä kaikki tärkein tapahtuu.

- Erika


Noora täällä moi!
-Uusimaa-

Olen Noora, se Erikan etuoikeutettu kollega.


  Olen myöskin pohjakoulutukseltani sosionomi ja varhaiskasvatuksen opettaja. Opintojen aikana kiinnostukseni kohteena olivat erityisesti varhaiset vuodet sekä luovat menetelmät osana ihmisten kanssa tehtävää työtä.

Opiskeluaikana Montessoripäiväkodissa tekemäni harjoittelujakso tutustutti minut kyseisen pedagogiikan maailmaan ja johdatti minut vuosien kuluessa kokeilemaan siipiäni päiväkodin johtajana. Tämän lisäksi olen työskennellyt alle vuosikkaiden ja taaperoiden parissa pienten pedagogiikan äärellä myös useissa muissa varhaiskasvatuksen yksiköissä.

Lapsen parasta olen päässyt tukemaan yhdessä perheiden kanssa myös niissä tilanteissa, kun perheellä ei ole ollut siihen riittävästi omia voimavaroja. Tällaisia työpaikkoja ovat olleet sekä Keskiössä ovat olleet vanhemman ja lapsen välinen vuorovaikutus sekä vauvan kehitys ja kaikkien osapuolten tarpeet.


Sosiaali -ja terveysalan moniammatillisella kentällä olen saanut työskennellä myös erityisesti esikoistaan odottavien perheiden kanssa neuvolassa Vantaalla. Tuolloin minulla oli mahdollisuus tarjota imetysohjausta, uniohjausta sekä pohtia vauva-aikaa perheiden kotona heidän toiveidensa mukaisesti. Kouluttauduin myös WHO:n imetysohjaajaksi. Miten valtavasti opinkaan! Neuvolalla osallistuin perhevalmennuksiin sekä terveydenhoitajan työparina tapaamisiin. Tuo aika neuvolassa on ollut yksi työurani antoisimmista. Olen myös juuri valmistunut vyöhyketerapeuttinen vauvahieroja. Lasten ja vauvojen ensiaputaitoni olen myös päivittänyt marraskuussa 2021.  

Maaliskuussa 2022 olen aloittanut matkan kohti Postpartum doula - sertifikaattia.


Minulle on ollut aina tärkeää tehdä työkseni jotakin merkityksellistä. Merkityksellinen on usein tarkoittanut myös vastuuta, uuden oppimista sekä itsenäistä työotetta. Se on tarkoittanut myös läsnäolon ja kuulemisen taitojen vahvistamista.


Koen, että työ Vauvahoivassa on kaikkea tätä ja siksi olen iloinen ja kiitollinen mahdollisuudesta saada hoivata huomista parhaan työn merkeissä!

- Noora

Moikka muruset!
Maaria täällä.
-Uusimaa-

Olen Maaria ja liityn iloiten mukaan Vauvahoivan tiimiin!

Myös minä olen pohjakoulutukseltani sosionomi. Tunsin jo opintojen aikana vauvaperhetyön vetävän minua voimakkaasti puoleensa ja hakeuduin heti töihin vauvanhoitajaksi Helsingin Ensikodille, Ensi- ja turvakotienliitolle sekä lastenhoitajaksi Väestöliitolle.

Valmistuttuani työskentelin yli kuuden vuoden ajan Espoon kaupungilla perheiden parissa, kohdaten paljon vauvaperheitä. Pohdimme yhdessä vauvojen tarpeita ja kuinka vastata niihin vanhempien omat voimavarat huomioiden. Sosiaaliohjaajana tehtäviini kuuluivat elämäntilanteen kartoitus ja palveluiden järjestäminen. Perhekuntoutuksen ohjaajana taas pääsin konkreettisesti elämään arkea perheiden kanssa ja tarjoamaan ympärivuorokautisesti tukea niin vauvan lähestyvään syntymään kuin eri-ikäisten lasten kehitysvaiheisiin. Ihmetyksen aiheina saattoivat olla esimerkiksi unipulmat, ruokailut tai vaikka vauvan ensimmäisen kylvetyksen herättämä jännitys. Lisäksi sain järjestää perhetukikeskuksen viikoittain kokoontuvaa vauvaryhmää musiikin, kädentaitojen ja yhteisten keskustelujen merkeissä.

 Sensitiivisyys ja ajan antaminen ovat keinojani oppia kunkin vauvan omaa kieltä. Kuinka paljon he kertovatkaan äänellään, kehollaan ja katseellaan! Olen opiskellut mm. vuorovaikutuksen havainnoinnin (MIM) ja Dialektiseen käyttäytymisterapiaan pohjautuvia tunnesäätelyn menetelmiä. Helmikuussa 2020 valmistuin vyöhyketerapeuttiseksi vauvahierojaksi ja halusin syventää osaamistani aloittamalla syksyllä 2021 tunnevyöhyketerapeutin opinnot Kairon Instituutissa. Olen myös WHO:n hyväksymä imetysohjaaja. Lasten ja vauvojen ensiaputaitoni olen myös päivittänyt marraskuussa 2021.

Minulle vauvojen ja perheiden kanssa toimiminen on pysähtymistä, läsnäoloa sekä yhteistyötä, pilke silmäkulmassa. On suuri kunnia tulla kutsutuksi mukaan Vauvahoivan osaajien joukkoon ja osaksi vauva-arjen alkutaivalta! 

Kohtaamisiamme lempeydellä ja lämpimin ajatuksin odottaen,

- Maaria

Heippa Pirkanmaa! Täällä Mari<3
-Pirkanmaa-

Hei, olen Mari. Vauvahoivaaja Pirkanmaalla!

Olen todella iloinen ja innoissaan liittyessäni Vauvahoivan ammattilaisten joukkoon.<3
  Peruskoulutukseltani olen lastensairaanhoitaja ja terveydenhoitaja. Työurani ensimmäiset vuodet työskentelin sairaalassa vastasyntyneiden teholla, jossa elämän alkuaskeleista taisteltiin ja vanhemmuuden polku ei alkanut helpoimmalla tavalla. Oma ymmärrykseni keskeneräisyydestä, huolesta ja rakkaudesta kasvoi valtavasti näiden vuosien aikana ja ohjannut minut juuri tähän missä nyt olen. Myöhemmin kouluttauduin terveydenhoitajaksi ja aloitin työt äitiys-ja lastenneuvolassa.

 Vauvojen parissa työskentely on aina tuntunut luonteisimmalta tekemisessäni. Olen ollut onnekas saadessani tehdä työtä vanhemmuuden alkutaipaleella. Perheen rinnalla kulkeminen, tukeminen ja lempeä ohjaus ovat olleet oman tekemiseni tärkeimpinä ohjenuorina. Viimeisimpänä osaamistani olen täydentänyt Vauva-akatemiassa Vauvahyvinvoinnin ammattilaiseksi, jonka saamani opin myötä olen pystynyt auttamaan vauvoja vyöhyketerapeuttisella vauvahieronnalla. Lisäksi olen WHO: n imetysohjaaja ja imetyskouluttaja. Hoivan yhteydessä juttelen mielelläni myös imetyksen ihmetyksistä kanssanne niin halutessanne.

 Vauvahoivan parissa pääsen tarjoamaan perheille konkreettista apua ja tukea arkeen. Yhdessä voimme ihmetellä vauva-ajan huimaa kehitystä ja iloita ihanasta vauvasta. Hoivan yhteydessä voin myös hemmotella vauvaanne hieronnalla.

 Kohtaamisiamme ilolla odottelen,
- Mari