Meistä


Moikka! Mä olen Erika.

 Toimin vauvaperhetyöntekijänä nimellä Vauvahoiva Broder.

Pohjakoulutukseltani olen sosionomi ja varhaiskasvatuksen opettaja. Suuren osan urastani olen työskennellyt päiväkodissa varhaiskasvatuksen aloittavien taaperoiden parissa. Uusi taitekohta on jännittävä niin lapselle kuin vanhemmallekkin,- siinä jos jossain turvan ja varmuuden tarve nostavat päätään. 

Olen toiminut Keski-Suomen Ensi- ja Turvakodilla vauvanhoitajana sekä työskennellyt Helsingin Kaupungilla sosiaaliohjaajana tarjoten vauva- ja taaperoperheille matalan kynnyksen palveluita. 

Tähtäimessäni on aina ollut vauvaperheiden parissa työskentely. Konkreettisen askeleen tähän suuntaan otin tammikuussa 2019, kun lähdin opiskelemaan Helsingin Metropoliassa Kiikku- vauvaperhetyöntekijäksi. Olen lisäksi WHO:n hyväksymä imetysohjaaja.  Viimeisimmäksi olen valmistunut Vauvahyvinvoinnin ammattilaiseksi Vauva-akatemiasta, mikä antaa minulle laajan työkalupakin auttaa yhä paremmin perheitä muun muassa koliikin, rekfluksin, imetyksen sekä masuvaivojen kanssa vyöhyketerapeuttisin vauvahieronnan ottein.


Nyt Vauvahoivan kautta toteutan suurinta unelmaani:
Tukea ja hoivata ihmiselämän starttiviivoilla. 
Siellä, missä kaikki tärkein tapahtuu.

- Erika


Noora täällä moi!

Olen Noora, se Erikan etuoikeutettu kollega.


  Olen myöskin pohjakoulutukseltani sosionomi ja varhaiskasvatuksen opettaja. Opintojen aikana kiinnostukseni kohteena olivat erityisesti varhaiset vuodet sekä luovat menetelmät osana ihmisten kanssa tehtävää työtä.

Opiskeluaikana Montessoripäiväkodissa tekemäni harjoittelujakso tutustutti minut kyseisen pedagogiikan maailmaan ja johdatti minut vuosien kuluessa kokeilemaan siipiäni päiväkodin johtajana. Tämän lisäksi olen työskennellyt alle vuosikkaiden ja taaperoiden parissa pienten pedagogiikan äärellä myös useissa muissa varhaiskasvatuksen yksiköissä.

Lapsen parasta olen päässyt tukemaan yhdessä perheiden kanssa myös niissä tilanteissa, kun perheellä ei ole ollut siihen riittävästi omia voimavaroja. Tällaisia työpaikkoja ovat olleet perhekuntoutus Ensikodilla sekä Helsingin kaupungilla. Keskiössä ovat olleet vanhemman ja lapsen välinen vuorovaikutus sekä vauvan kehitys ja kaikkien osapuolten tarpeet.


Sosiaali -ja terveysalan moniammatillisella kentällä olen saanut työskennellä myös erityisesti esikoistaan odottavien perheiden kanssa neuvolassa Vantaalla. Tuolloin minulla oli mahdollisuus tarjota imetysohjausta, uniohjausta sekä pohtia vauva-aikaa perheiden kotona heidän toiveidensa mukaisesti. Kouluttauduin myös WHO:n imetysohjaajaksi. Miten valtavasti opinkaan! Neuvolalla osallistuin perhevalmennuksiin sekä terveydenhoitajan työparina tapaamisiin. Tuo aika neuvolassa on ollut yksi työurani antoisimmista. Olen myös juuri valmistunut vyöhyketerapeuttinen vauvahieroja.


Minulle on ollut aina tärkeää tehdä työkseni jotakin merkityksellistä. Merkityksellinen on usein tarkoittanut myös vastuuta, uuden oppimista sekä itsenäistä työotetta. Se on tarkoittanut myös läsnäolon ja kuulemisen taitojen vahvistamista.


Koen, että työ Vauvahoivassa on kaikkea tätä ja siksi olen iloinen ja kiitollinen mahdollisuudesta saada hoivata huomista parhaan työn merkeissä!

- Noora

Muiden suusta


Aino

Viestinnän opiskelija / Kokemustoimija

"Erikassa parasta on sydämellisyys. Vaikka lämmin olemus, määrätietoinen asenne ja neuvokkaat ajatukset ovat nekin jonkinlasia kulmakiviä, piirtyy mieleen yhtä lailla energisyys, rentous ja hyväntuulisuus. Erikalla on taito nähdä ja kokea iloa. Hänet kohdatessaan tulee ajatelleeksi: Tämä oli päiväni paras hetki.

Laura 

Sosionomi / Varhaiskasvatuksen opettaja

"Erika on erittäin empaattinen sekä helposti lähestyttävä ja hän on aina rakastanut erityisesti vauvojen ja pienten lasten parissa toimimista. Erikassa on joku käsittämätön herkkyys olla aidosti lähellä, tukena ja turvana."

Aino

Luokanopettaja/joogaopettaja

"Erikan olemisessa on rentous ja aitous läsnä. Erika tekee asioita, jota rakastaa sydän edellä."

Jelmiina

Liikuntapedagogiikan kandidaatti

"Erika on sydämellisin, lämpimin ja ajattelevin ihminen ketä tiedän. Erika ei tuomitse ketään ja hänellä on kyky nähdä asioiden monet puolet sekä pysyä oikeudenmukaisena toiminnassaan. Hän on aina ihmisten puolella. Erikalla on valtava halu ja taito kehittää itseään. 

Sirja

Erityisopettaja

"Erika on todella empaattinen ja herkkä. Erika kohtaa jokaisen ihmisen aidosti ja tekee työtään täydellä sydämellä!<3"

Waltteri

Ekonomi/ Koodari

"Erika on aina ollut vauvojen sielunmaisemasta kiinnostunut. Hän on luontainen huolenpitäjä ja kasvattaja."

Karoliina

Rakennusarkkitehti

"Erika on todella huomaavainen ja lämmin. Hänestä loistaa ammattitaito pienten lasten kanssa ja hän huomioi pienetkin asiat, joilla voi tehdä lasten oltavat paremmaksi. Erika on myös todella toimelias ja hänellä ei mene koskaan sormi suuhun, vaan selviää tilanteesta kuin tilanteesta. <3"

Anna

Toimintaterapeutti

"Erika on lämmin ja ihana ihminen, joka saa muut tuntemaan itsensä hyväksi seurassaan. Erika tuo valoa tilaan, jonne saapuu. Hän on ollut pienestä saakka hyvä vauvojen kanssa ja saa luotua heihin kontaktin ihan pienessä hetkessä. Erikalla on taito olla samaaan aikaan turvallinen, lempeä ja hauskuuttava. Luottaisin koska tahansa vauvan hänen hoivaansa. Yrittäjänä Erika on vastuullinen, organisaatiokykyyinen ja järkevä. Hän osaa suunnitella asiat toimiviksi.