Meistä


Nopeasti tuli tilanne, kun yhden naisen kalenteri ei riittänyt täyttämään saapuvaa kysyntää. Mahdottoman positiivinen ongelma!<3 Tästä johtuen talven onnistuneen rekrytoinnin jälkeen Vauvahoiva-tiimiin kuuluu nyt kaksi vauva-alan ammattilaista. Vauvat on se meidän juttu, joten omaamme koulutuksen, taidon ja ennen kaikkea tahtotilan antaa vauvoille vain ja ainoastaan parasta.
Tervetuloa tutustumaan meihin! 

Moikka! Mä olen Erika.

 Toimin vauvaperhetyöntekijänä nimellä Vauvahoiva Broder.

Pohjakoulutukseltani olen sosionomi ja varhaiskasvatuksen opettaja. Suuren osan urastani olen työskennellyt päiväkodissa varhaiskasvatuksen aloittavien taaperoiden parissa. Uusi taitekohta on jännittävä niin lapselle kuin vanhemmallekkin,- siinä jos jossain turvan ja varmuuden tarve nostavat päätään. 

Olen toiminut Keski-Suomen Ensi- ja Turvakodilla vauvanhoitajana sekä työskennellyt Helsingin Kaupungilla sosiaaliohjaajana tarjoten vauva- ja taaperoperheille matalan kynnyksen palveluita. 

Tähtäimessäni on aina ollut vauvaperheiden parissa työskentely. Konkreettisen askeleen tähän suuntaan otin tammikuussa 2019, kun lähdin opiskelemaan Helsingin Metropoliassa Kiikku- vauvaperhetyöntekijäksi. Olen lisäksi WHO:n hyväksymä imetysohjaaja.  Viimeisimmäksi olen valmistunut Vauvahyvinvoinnin ammattilaiseksi Vauva-akatemiasta, mikä antaa minulle laajan työkalupakin auttaa yhä paremmin perheitä muun muassa koliikin, rekfluksin, imetyksen sekä masuvaivojen kanssa vyöhyketerapeuttisin vauvahieronnan ottein.


Nyt Vauvahoivan kautta toteutan suurinta unelmaani:
Tukea ja hoivata ihmiselämän starttiviivoilla. 
Siellä, missä kaikki tärkein tapahtuu.

- Erika


Noora täällä moi!

Olen Noora, se Erikan etuoikeutettu kollega.


  Olen myöskin pohjakoulutukseltani sosionomi ja varhaiskasvatuksen opettaja. Opintojen aikana kiinnostukseni kohteena olivat erityisesti varhaiset vuodet sekä luovat menetelmät osana ihmisten kanssa tehtävää työtä.

Opiskeluaikana Montessoripäiväkodissa tekemäni harjoittelujakso tutustutti minut kyseisen pedagogiikan maailmaan ja johdatti minut vuosien kuluessa kokeilemaan siipiäni päiväkodin johtajana. Tämän lisäksi olen työskennellyt alle vuosikkaiden ja taaperoiden parissa pienten pedagogiikan äärellä myös useissa muissa varhaiskasvatuksen yksiköissä.

Lapsen parasta olen päässyt tukemaan yhdessä perheiden kanssa myös niissä tilanteissa, kun perheellä ei ole ollut siihen riittävästi omia voimavaroja. Tällaisia työpaikkoja ovat olleet perhekuntoutus Ensikodilla sekä Helsingin kaupungilla. Keskiössä ovat olleet vanhemman ja lapsen välinen vuorovaikutus sekä vauvan kehitys ja kaikkien osapuolten tarpeet.


Sosiaali -ja terveysalan moniammatillisella kentällä olen saanut työskennellä myös erityisesti esikoistaan odottavien perheiden kanssa neuvolassa Vantaalla. Tuolloin minulla oli mahdollisuus tarjota imetysohjausta, uniohjausta sekä pohtia vauva-aikaa perheiden kotona heidän toiveidensa mukaisesti. Kouluttauduin myös WHO:n imetysohjaajaksi. Miten valtavasti opinkaan! Neuvolalla osallistuin perhevalmennuksiin sekä terveydenhoitajan työparina tapaamisiin. Tuo aika neuvolassa on ollut yksi työurani antoisimmista. Olen myös juuri valmistunut vyöhyketerapeuttinen vauvahieroja.


Minulle on ollut aina tärkeää tehdä työkseni jotakin merkityksellistä. Merkityksellinen on usein tarkoittanut myös vastuuta, uuden oppimista sekä itsenäistä työotetta. Se on tarkoittanut myös läsnäolon ja kuulemisen taitojen vahvistamista.


Koen, että työ Vauvahoivassa on kaikkea tätä ja siksi olen iloinen ja kiitollinen mahdollisuudesta saada hoivata huomista parhaan työn merkeissä!

- Noora